Om att debutera MSVA

Jag och mamma pratade om detta i bilen påväg hem från Hagfors. Vi pratade faktiskt så mycket att vi missade en avfart och hamnade i fel stad haha... För efter helgen börjar jag känna att är Danny tillräckligt med mig (som han var på söndagen) då är det inte längre svårt med bytena på tävling. Han är lugn och eldar inte upp sig inför diagonalerna, utan laddar egentligen mycket mer inför ex. ökningarna än just byten.
 
Nu har vi inte ridit så mycket serier på träning, men det börjar kännas som att det är dags att på allvar träna mot debut i MSVA. Piruetterna sitter och jag gick igenom hela MSVA:1 igår och konstaterade att det är bara den sista diagonalen med bytena i vart 3:e som vi inte kan riktigt ännu. Sedan tror jag dock att när man kommer ut i MSVA kan det förmodligen bli lite magplask dom första gångerna. Det känns som ett program som man måste "träna på att tävla" säkert en 5 gånger innan man får till rörelserna som man vill inne på banan. Just med piruetterna när man kanske inte har riktigt samma känsla inne på banan som hemma, hur mycket ska man samla, ska jag rida mer framåt än hemma? Danny blir oftast överambitiös på banan och jag kan absolut tänka mig att han skulle kunna översamla sig till något han egentligen inte fixar och så blir det missförstånd i sånna rörelser. Men, man måste ju våga prova! Och är jag rädd att gå ut i MSVA för att jag kanske får några dåliga resultat i början? Absolut inte. Jag fick en sån boost och inspiration av en tjej som jag delade boende med nu på meetinget. Hon debuterade intemediere A och skulle för första gången göra piaff och passage inne på en tävlinngsbana med den hästen. Även det rörelser som förmodligen kräver några gånger innan man får till det på tävlingsbanan :-) Hon gjorde en så fin runda, men med tillhörande missförstånd i piaffen där hästen stannade och såg väldigt frågande ut. Tog några trevande steg och visst, inte blev det några höga poäng just den gången men att se hur tjejen nästan brister ut i skratt mitt i piaffen över hur tokigt det blev, då kände jag bara hur glad jag blev. Det är inte blodigt allvar, man får prova, kanske inte lyckas perfekt, försöka igen. Till slut kommer det! 
 
Danny och jag kommer förmodligen inte att göra några perfekta rundor om vi vågar oss ut i MSVA, men det har vi inte som mål. Jag satte mina drömmål för detta året att rida stadigt över 65% i MSVB, det har vi uppfyllt! Jag satte även ett drömmål om att debutera MSVA. Debutera. Inga krav, ingen fråga om poäng eller rida på godkänt eller ej. För vi kommer att kunna göra fina rundor i MSVA, men det behöver inte vara nu. 
 
Ville mest skriva av mig lite, få er att se lite hur mina tankar går kring tävlandet. Jag tävlar för att det är det roligaste jag vet, jag vill göra fina rundor men även om vi inte hade kommit hem med en enda rosett från Hagfors hade jag varit glad och nöjd om jag hade haft en bra känsla inne på banan. 
 
 

Jag tycker att det här tänket låter mycket sundare än din tidigare inställning att man måste kunna rida på 70% om allt sitter. PSG är lite knivigare och precis som du säger så måste man öva på att tävla det. När jag började rida PSG hade jag typ 57-59% första gångerna för det blev lite pannkaka i början, men det behövdes för man vet inte riktigt hur det är i skarpt läge förrän man provat, hur mycket man ska samla och så vidare. Och så räkna byten dessutom. Det ÄR mycket nytt helt enkelt men tänk också på att ni ligger på en bra, stadigt hög nivå i allt annat just nu, så du har mycket poäng att plocka på det runtom, så blir det helfel i svårigheterna så är det inte hela världen. Ni är ju ute för att lära er. Min andra säsong gick det mycket bättre, jag hade också debuterat på hösten och hade liksom inga krav på mig då.

Nu har jag ett femårssto som ska debutera femårsprogrammet i falun på fredag och jag kan räkna de gånger hon varit på tävling överhuvudtaget på ena handen, kvalite och treårstest inräknat! För hennes del så måste vi ut och träna på hela tävlingsdelen, hon kan göra sakerna hemma men jag har ingen aning om hur det blir på fredag men det är ok, hon ska mest ut på "praktik" så jag vet hur jag bäst lägger upp hennes tävlingsdagar senare i livet.

Självklart ska du starta msvA !! Med så stadiga resultat du har nu är det bara att satsa :)

Wow, låter som att du har mognat/landat lite i tävlingstänket. Det här låter som en sund inställning, självklart måste man prova- och så länge man har kul är ju inte poängen det viktigaste!
Stort grattis till framgångarna i helgen, han är verkligen superfin och du har förvaltat honom så väl! :)

Så kloka ord! Ni har all potential i världen att göra samma resultat ni gjort nu i msvb i högre klasser, men visst är det alltid svårt när det är nytt. Kommer ihåg i början av den här säsongen hur du tyckte att msvb4an var så svår! Men nu verkar det inte så svårt längre? ;) Ut och öva på msva, heja er!

Hej undrar lite om hur mycket en sån här fin häst som danny ligger i pris?

Du tänker precis som jag :) jag vill ju också debutera i år men då är det helt utan krav och bara försöka ta det med en klackspark. Som du säger tror jag också att det tar längre och längre tid att rida in sig i en ny klass, så det är nog bara att ta de där 58 % och låta det ta tid. Tävlinsträna är nog helt rätt taktik, högre upp är det ju omöjligt att debutera på 70 % hur länge man än väntar :)

Ni är SÅ fina!

Grattis till dina fina ritter i helgen! Vad duktiga ni är. Verkligen hur fina som helst :) Undrar vars du har köpt din fina hjälm du har på tävlingen? :)

Ni är ett mycket fint ekipage! Lycka till :)

Behöver du en hemsida, en ny header till din blogg eller en logga till ett projekt eller företag? Eller kanske en illustration eller affisch av något slag? Tilla är mycket duktig och är ständigt på jakt efter nya uppdrag. Nappa själv eller sprid gärna vidare! Hennes portfolio är under uppbyggnad men du kan ta en titt ändå på tillawantyou.se

Satsa! Man måste våga misslyckas för att lyckas!

Jag tycker att du tänker helt rätt där och jag tror att ni kommer får till jättefina rundor i msva också :)

Låter som en riktigt sund inställning till tävlandet. Tycker att du ska debutera för att se var ni står just nu, och vad som måste tränas på. Det är inte alltid samma sak funkar hemma som på tävling eller visa versa




Kom ihåg mig?