Wiho

Mamma filmade inte MSVB:2 men jag har video från B:4 :D Så glad att sätta alla byten!!! Däremot måste vi nog hem och träna på skrittpiruetter (4:a respektive 5:a, vi som alltid fått bra på dom annars!) I övrigt kanonfin känsla :D :D Super i formen och så mjuk och härlig. 
 
Glöm inte att välja HD-kvalité (kugghjulet) och helskärm annars blir det både suddigt och långt borta, mamma stod med solen mitt i skärmen så hon såg inte så mycket. 
 

Du har inte lust att sälja honom? ;) Nejrå, skojar bara. Det ser så underbart ut! =)

Han är verkligen superfin! Vad är ditt bästa tips för att få så bra balans och sitta så bra i hans stora trav? Rider en häst som tar i väldigt mycket i traven, och måste nästan koncentrera mig mer på att bara sitta än allt annat!

Fiiiiiin!!

Ser stadigt och fint ut! Kul att se! :)

Oj, tycker också att det var ett väldigt fint prickfritt program. Han har verkligen så otroligt flott trav! Borde kunnat gett högre poäng enligt mig men isf var väl de ekipage som hade högre ännu lite bättre. Domaren måste ändå hålla sig efter sin "skala" för dagen. Men som sagt, superfin ritt och hade nog vunnit alla MSVB4 klasser här omkring som jag har sett, haha :D

Fina ni är! En fråga, vad ser du själv som kan förbättras i bakdelsvändningarna? Ingen av dem såg så dåliga ut att de förtjänade en 4a tycker jag, haha! ;)

Hej! Jag planerar att byta bana från hoppning till dressyr och köpa min första dressyrstammade unghäst nästa år, med lite hjälp från min tränare. Jag gör just nu massa research på dressyrstammar, och gillar Romanovtypen. Därför tänkte jag fråga dig om inte du skulle kunna göra ett inlägg där du listar lite olika hingstlinjer som du gillar? :)

Det är absolut förbjudet att korsa bak i bakdelsvändning, det är därför domaren underkänner dem, för i övrigt är de ganska bra med jämn takt i lagom samlad skritt.
Det filar dem till på ett träningspass tror jag :)
Vad duktiga ni är! Stort grattis!

Hanna: får jag fråga varför? :O Tävlar själv dressyr men på ponny och bara upp till LA:1 än så länge så jag har inte jobbat något med skrittpiruetter mer än på träning. Där har vi fokuserat på att min ponny ska korsa bakbenen för att verkligen trampa under sig, något som jag trodde att man eftersträvade och ville visa på tävling? Visste bara inte om det, blev så förvånad :)

För att det står så i TR är nog det enkla och tråkiga svaret ;)
Se TR II moment 252.
"Det är ett allvarligt fel om hästen under vändningen korsar bakbenen."
Överhuvudtaget är det bra att kolla i TR hur rörelserna ska utföras, där finna den ideala versionen av alla rörelser beskrivna :)

Okej, jag ska kolla på det! :)




Kom ihåg mig?