Puuuh

Mitt hjärta går nog snart på övertid efter den här dagen. Hade fixat klart Danny för dagen och var bara ute på promenad runt lunch, så tänkte att jag går förbi stallet i det fina vädret och kollar så att dom är lugna i hagen. Kommer på grusgången ovanför hagarna och tittar ut över hästarna. Ser först ingen Danny men så plötsligt ser jag en häst som ligger blickstill utsträckt på sidan. Inte sådär när dom ligger ihopvikta med benen och huvudet buret, eller med nosen mellan frambenen. Utan helt utsträckt på sidan med benen rakt ut och huvud och hals liggandes mot marken. Eftersom jag var med när vi tog bort Klas så vet jag hur en död häst ser ut, och tro mig det var exakt så Danny såg ut. Det var ingen naturlig sovställning. Hjärtat höll nog nästan på att stanna och jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Sprang upp mot hagarna, visslade, ropade. Ingen reaktion, bara en blickstilla häst. 
 
Inte förrän jag stod vid grinden och nästan vrålade "DANNY!!" så tittade det upp en yrvaken och förvånad häst, som genast reste sig och galopperade (!) fram till grinden. Herregud, jag nästan skällde på honom för att jag blivit så rädd och gråten var bannemig nära. Efter två år med Danny så vet jag att han sover mycket i hagen, mycket liggandes. Det är ingenting ovanligt för att vara honom utan helt normalt. Men aldrig har han legat i denna död-ställning tidigare, huva! Strålande solsken och 10 plusgrader innebar tydligen att man även som häst vill njuta lite extra och sova en stund i solen. Puha....
 
Givetvis lyckas jag sedan tappa bort plånboken (eller i alla fall vad jag tror) på eftermiddagen också. Efter mycket letande och panik då jag trodde att den hade blivit kvar på Coop så fann jag den på golvet i bilen. Så nu tror jag hjärtat bara håller för en lugn kväll i soffan... Roligt nog börjar ju programmet "Ryttareliten" idag på SVT1! Visst ska ni väl se?!
 
 

Hahah, jag kommer ihåg när jag såg min häst ligga så i hagen för första gången, reagerade precis som du! Men det har visat sig vara något hon gärna gör när sanden i hagen är härligt solvarm. Tycker det är underbart att de vågar slappna av så :)

Oj, jobbigt haha. Självklart ska jag se Ryttareliten ikväll! Roligt att ett hästprogram går kl 20 och inte typ 17/18 när man är upptagen med andra saker (oftast hästar eller stallet)... Ska bli intressant att se! =)

Han laddar nog inför helgen!

Åh jag vet känslan då man hittar hästen liggandes i hagen. Så skrämmande! Kul att du påminde om ryttareliten! Ska genast kolla! :)

Äsch, hästar ligger ofta så och sover om dom känner att dom är trygga =)

E

Haha va? Det är en precis lika naturlig sovställning som den med hopvikta ben. Men jag förstår att du blev orolig om du aldrig sett det.

Gillade Ryttareliten. Skönt att se en landslagsryttare vara tjurig efter en dålig ritt, hög igenkänningsfaktor! :3

Tänk dig då känslan när du kommer till sommarbetet och en av hästarna ligger blickstilla PÅ RYGG med benen i vädret och bakåtslagen nacke!? Där snackar vi panik, så ligger inte en levande häst....
Hästen i fråga hade rullat fast i en svag "skåra" i marken, som ett dike fast bara typ 10 cm djupt men en perfekt vagga för en häst. Han rörde sig inte förrän jag petade på honom, då blinkade han lite... vi fick putta runt honom så han kom upp. Han började äta gräs som om inget hänt.

H

Förstår precis känslan.. Häromveckan hittade jag en av de andra uppstallarnas häst död i hagen. Galet jobbigt :'(

Usch vet precis hur deg känns.. Vi har en häst här i stallet där jag har min uppstallad som brukar ligga och sova precis sådär på somrarna i sin hage . Men första gången fick jag också panik och kastade mig in i stallet och skrek som galen varav två stalltjejer skrattR åt mig och säger att det är mer regel än undantag med den Herren 😝

Härligt att han sover så avalappnat på sidan i hagen :)

Haha så sover alltid mina hästar, ser lite halvcreepy ut :)

Mina brukar ligga sådär och se helt däckade ut, man kan typ gå fram till dem och lyfta på benen och de bara sneglar på en och suckar :)




Kom ihåg mig?