Update

Småsaker;
 
✔ Danny tränar på. Han går på träns en period nu och vi arbetar med grunderna, formen, bärigheten. Bytena sitter som en smäck (nästan retligt nog haha). Har lagt in lite "mini-serier" på diagonalerna. Vi hinner med 3 byten på en kort diagonal (vi har inte fullstort ridhus) och det blir ungefär 4-5 språng mellan varje. Som Jeanna sa sist är det bättre att inte lägga in någon press på exakt antal språng mellan varje, utan jag byter när det är bra läge. Danny blir alltid lite spänd när vi lär in något nytt, så det är även bättre för honom att inte börja elda upp sig över att han tycker att bytena kommer tätt.
 
✔ Tråkiga saker har hänt kompisars fina hästar. Får lika ont i hjärtat själv för jag vet hur hopplöst det är att förlora sin ögonsten. Får mig även att stanna upp, tänka till och verkligen uppskatta det man har just nu
 
✔ Lillebror Aval växer och växer. Alla som ser honom säger samma sak; "Oj, han ser exakt ut som Danny!". Ju mer vuxna drag Aval får, desto mer lika blir dom. Exakt samma färg, precis likadana tecken. Huvudformen är så lik att jag ser varenda drag av Danny i det. Framåt våren när Aval har släppt vinterpälsen ska vi göra en fotografering med dom båda, tror det kan bli väldigt häftigt.
 
 
✔ Jag och min sambo har bokat en resa till Skiathos i maj. Sol, bad och värme samtidigt som vi firar ett år tillsammans. Min underbara kille som säkert tycker att jag är hopplös i många fall när jag åker till stallet olidligt tidigt på morgonen och ibland är tillbaka först sent på kvällen. Som ständigt får kliva över höstrån i hallen. Älskar dig för att du står ut 
 
✔ Börjar bli träningssugen. Jag går i lite ide under vintern men så fort som våren och solen kommer fram längtar jag efter springskorna. Vill ut och gå, springa, vill känna mig frisk och stark. Hur ser det ut för er läsare förresten? Är det några som spenderar tid på gym? Tänker främst bålstabilitetsövningar. Har det hjälp er i ridningen? Annan träning som har hjälpt er i ridningen?
 
 
 

Jag tränar bålstabilitet hemma för att hjälpa mina höfter på traven. Gör plankan, situps, rumplyft som alla är bra för just bålstabiliteten. Går att variera de övningarna också och göra sidoplankan, sneda situps, rumplyft där man lyfter ett ben osv. Även om jag tränar ganska försiktigt så märker jag faktiskt redan nu stor skillnad och har känt mig starkare när jag börjat rida igen så smått. Lycka till med träningen!

Jag tränar på gym, och det hjälper väldigt mycket i ridningen. Sitsen blir stadigare och det är enklare att sitta ner i traven på de hästar som kan vara lite svårare bl.a. Jag tränar dock hela kroppen och fokuserar inte specifikt på bålen. Jag tycker man får bättre kroppskontroll överlag :)

Jag tränar på gym och har gjort i ca 6 månader, där jag tränar pass som jag tycker kan hjälpa mig vid ridning och även lite självständigt på gymmet för att täcka upp de andra bitarna. Jag tränar ett pass som fokuserar på bål men även ett pass som heter bodybalance så jag kan kontrollera kroppen bättre i olika rörelser. Jag känner mig ibland starkare vid ridningen och orkar sitta emot bättre men sedan har jag svårt att avgöra då jag inte har tränat på nästan 1 år med min häst så jag har inga ögon från backen som kan kommentera mig. En sak jag dock tycker har hjälp är just att kunna använda skulderbladen på ett effektivare sätt istället för att spänna mig i axlarna.

gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

Kika gärna in i min blogg, ställ gärna frågor så det blir lite mer "fart" i bloggen också! :) (http://miniwiini.blogg.se/)

roligt att ni ska till Skiathos :DD

fin blogg!

Tycker absolut träning på gym kan hjälpa när det kommer till ridningen!

Tränar 5-6 dagar i veckan, då är det fokus på styrka mest. Brukar värma upp 20-25 min på crosstrainern eller gå i 10-15 min i maxlutning. Önskar jag hade kunnat springa mer men, funkar inte sedan jag stukat foten rejält.
Jag tycker styrketräningen hjälp rejält, men det är även väldigt viktigt att stretcha.
Det är ju ännu roligare/motiverande, när kläderna sitter snyggare;)

Jag tränar ca 8 pass i veckan just nu. ca 50% löpning/kondition och 50% styrka i gymmet. Men det blir lite mer än i vanliga fall för tillfället då min häst blev sparkad för snart två månader sen så jag har allt för mycket fritid. Men i vanliga fall försöker jag springa ett par mil i veckan och köra några pass styrka. Får fruktansvärt ont i ryggen om jag inte tränar. Och när jag jobbade som beridare fick jag även problem med knäna pga ischias då jag ofta slarvade med min fysträning. Tyvärr är det ingen myt att man måste ta mer hand om sin kropp med åren.. ;)
http://horsemarket.se/




Kom ihåg mig?