Danny hemma igen och nu är jag tillbaka på riktigt!

Vilken känsla det var att komma in i stallet där Danny stod! Det blev en riktig bamsekram. Hästskötarna hade nog ägnat ett stund åt att lämna hem honom i bästa skick för han var riktigt blankpolerad med glänsande päls och en svans utredd och len som silke. In med alla grejer i transporten och sen åkte vi hem mot Falun med honom. Jeanna hade ridit honom på fredagen, sedan hade han bara promenerats på lördagen så jag joggade honom på söndagen när han var hemma igen. Det var nästan nervöst att sitta upp i sadeln men det var med ett leende :) 
 
Om jag tycker att jag kan sätta relativt mycket tryck i Danny så höll jag nu på att ramla ur sadeln så mycket tryck var det i honom nu. Han riktigt sprakade och det kändes magiskt!! Litet tryck med skänkeln och han gick in i ökad trav, liten förhållning och han svarade in i passage. Nu skulle han bara ta ett litet lugnt pass så jag fick hejda både honom och mig, men det gav mersmak på vad som komma skall :) För idag satt jag upp igen och red ett riktigt pass på honom för första gången på ett par veckor. Tok så bra det var!! Bytena är stora, luftiga och klockrent på hjälpen. Jag gjorde till och med en diagonal i vart fjärde men sen vågade jag inte göra något mer i serieväg för då vill jag ha Jeanna på marken som hjälp. Jag tog istället lite piruettarbete och här var det stor skillnad! Centrerade, aktiva galoppsprång i hela piruetten och helt på stället. Jag fick nästan rysningar för att det var så enkelt, det kändes som att jag hade fått låna en GP-häst som visade mig hur man gjorde - men det var ju Danne som kunde själv nu! I traven red jag sedan lite skolor och i diagonalslutorna höll jag på att börja skratta för han FLÖG åt sidan. Jag brukar få lite skäll för att jag tappar stora traven i slutorna men nu var det bara att hålla i sig för nu hade Danny i alla fall lärt sig att man ska trava med dubbla steglängden åt sidan. 
 
Dagens glädje var även att se honom gå ut på hage igen. Han har haft väldigt begränsad utevistelse denna period och att släppa honom i sin stora hage nu var härligt! Jag hann inte mer än ta av grimman så for han iväg. Nu blir det lite gräsvänjning för snart ska han även ut på sommarhage :)
 
 

Vad härligt! Vilken känsla det måste ha varit :) kul!!

Hur tänker du kring kraftfoder när du släpper på gräs? Jag har, som du, en häst som lätt tappar i hull samtidigt vill man ju inte ha fång...

Åh vad kul att höra! Vi vill ha träningsfilm! :D

Låter så härligt!! Grymt fin häst du har och Jeanna är ju grymt duktig så förstår att du känner skillnad efter den här tiden. :D

Vad kul! Då kanske du når målet för året snabbare än du tror?:)




Kom ihåg mig?