Suverän programträning igår

Igår arrangerades det programträning på Källvikens Gård där jag står uppstallad. Framridning i ridhuset och eftersom det redan står en 20x60 ridbana med dressyrstaket kunde det inte passa bättre än att drillas där ute. Fint väder för första gången på länge och vilken härlig kväll! Över 10 ekipage kom till start med program från LB till MSVB:4 och vi startade med en kvarts mellanrum vilket gjorde att varje ekipage hann rida sitt program och sedan få gott om tid för lite hjälp från domare Tina Lundin. Vi fick inte bara ett protokoll med siffror utan massor av hjälp och feedback på ritten. Flera fick rida om rörelser, gör rätt och "så hade poängen blivit högre" Helt super. Jag skrev dessutom åt ett par ritter i MSVC och bara det lär man sig verkligen mycket på. 
 
Danny startade MSVB:4 och ville verkligen få till bytena nu eftersom dom suttit så fint på träning senaste veckan. Nu blev det ändå under "tävlingsmässiga" former även om det var på hemmaplan. Lindade på vitt och knoppade på, men tror inte att han förstod att något var på gång utan han stod som en filbunke.. In i ridhuset där det var flera jättefina hästar :D Dels en JSM-kvalad häst och så dom två tjejerna ur mitt division 1 lag som skulle rida igenom MSVC:2 inför kommande omgång. Danny kändes lugn och superfina byten, åh vad skönt det vore att få sätta dom i programmet nu! Jorå! Fint travprogram men fick till galopp i ena travlängningen.. 7,5 vänster öppna! Sedan kom skrittpiruetterna och Danny tar inte skänkeln i första.. Tänkte att nä tusan detta är bara programridning, varför inte passa på att korrigera - så istället för ett halvt varv i piruett gjorde jag 1,5 varv haha.. vände ett helt varv extra för att känna att han tog skänkeln innan vi gick in i nästa (som blev super, nu mer skärpt för skänkeln). Sedan 8:a på ökade skritten!! Galopp, tre av fyra byten kanonfint på plats. Lite markbundna och kanske inte så luftiga som man hade önskat - men rena och på hjälpen! Det fjärde bytet studsade han bak. 7:or på många moment i galoppen och sedan många 7:or på allmänt intryck.
 
Poängen blev 66,4% och Tina Lundin skrev: "Härlig uppvisning på mjuk häst med 3 goda gångarter. Detta blir BRA! Du är helt på rätt väg i samling och bärighet"
 
Efter programmet fick jag sammanfattat att hon tyckte att det saknades lite bärighet men att det kommer med ålder och styrka. Näsan var fint framme idag men han blir lite låg i vissa stunder. Hon tyckte att det var en väldigt fin häst som var på rätt väg och att jag skulle fortsätta att arbeta honom på samma sätt som jag gör, hon tyckte inte att det var något speciellt som skulle ändras och jag fick beröm för skolorna som var fina!
 
Det som kändes allra bäst (trots lite missar i programmet) var att det för första gången inte kändes så svårt att rida MSVB:4, utan tvärtemot ganska enkelt! Jag har tyckt att B:4an varit hiskeligt svår med många moment tätt efter varandra men nu äntligen efter tre starter i programmet börjar jag känna mig hemma i vägarna. Jag kan nu plocka isär rörelserna och verkligen rida varje moment utan att ha för bråttom in i nästa. Känner mig mycket tryggare inför nästa start som går av stapeln i Dyltabruk 31/5 (division 1 omgång 1). 
 
 
 

Härligt att det kändes så bra :) Ni är så fina! <3

Härligt :)

gillar du musik, missa inte min blogg intervjuar band varje dag
http://ghgumman.blogg.se/
http://www.facebook.com/mosanmusikfriket?ref=hl

Jätte fin blogg du har! vad händer ikväll :)?

Sån härlig bild :D

Är inte detta du? :-) http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=795830

Härligt Frida. Och vet du nu har du kommit dit jag visste du skulle komma efter ett tag, programmet känns lätt och du hinner förbereda, precis som jag skrev till dig efter er första start i b4:) och vet du vad, jag tror alla program är så, så man ska bara traggla sig igenom det de där första gångerna, sen kommer det bli lätt som en plätt;)

Hej! Jag har en tävling just nu på bloggen där man kan vinna en valfri bikini från To Die For, var med gärna! KRAM
Direkt länk: http://sdotter.se/2014/may/vinn-en-valfri-bikini-fran-to-die-for.html#comment

bra! :)




Kom ihåg mig?