Bra avslut på året

Okej inga krossande höga poäng eller placering att skryta med men vi avslutar året kanonbra på Högbos tävlingar :D :D Första gången vi startar nationellt men framförallt första gången vi startar en MSVA:1 utan att ha gjort en runda i MSVB först. Danne var så duktig, skrittade runt på framridningen på halvlånga tyglar och tog det så lugnt trots att det var full vart och hästar överallt. När han fick komma igång och arbeta märktes det däremot lite tydligare att han inte hade gått något innan och vi hann med lite tok och hopp innan serien satt :)) Men han är ändå så otroligt cool på tävling nu om vi jämför med i våras. Inne på banan blev det lite för mycket av det goda och jag mäktade helt enkelt inte med att hålla styr på denna glada kille :)) Superkänsla!! Men precis på gränsen mellan vad jag orkar hålla och vad som spricker och idag fick vi till en hel del tokigheter inne på banan. Lite galopperande i traven, en missad piruett och denna gång fick vi tyvärr se oss slagna av serien i vart tredje, för även där sprack det. 4:orna ramlade in över oss i flera moment och då blir det inte så höga poäng i slutändan. Meeeeen vad gör detta för överlag var känslan super :D Danny ångade på som tåget, kanonfin i handen och med den gladaste inställning jag vet.
 
Det är en 8-årig häst som är ung i sammanhanget, att han tokar till det lite inne på banan gör absolut ingenting. Jag har varit otroligt imponerad av honom hittills i sina tidigare starter i MSVA:1 just att han har varit så lugn och fixat alla krumelurer utan att busa bort någonting, så det gör ingenting att det kom nu. Det optimala hade förstås varit att jag red honom ett lätt pass hemma innan vi åkte, men nu var vi tvugna att lasta vid 05.30 för att komma dit i tid, så det var inte ett alternativ just idag. Men, som sagt. Danny gick in på banan med spetsade öron och drog på full gas på ett sätt som man bara kan skratta åt. Han gjorde en jättebra runda och jag är inte ett dugg bekymrad över att vi inte fick några höga poäng eller rosetter - det förtjänade vi faktiskt inte idag. Vi har ju ett fantastiskt år bakom oss och nu avslutar vi med lite tok - men vad gör det! 
 
Vi landade på 63,02% vilket kändes som en väldigt rimlig poäng i sammanhanget. På nationell nivå och med alla dom missar vi bjöd på blir det inte mer haha. Det som var mest intressant idag var nog att det skiljde ganska mycket mellan domarna! Danny fick 60,3% , 62.4% och 66,2% där den domare som höll honom lägst tyckte att spänningen "tog över" och höll hårt på poängen även där han inte tokade. Domarens om höll honom högst tyckte istället att vi förtjänade högre poäng där det var bra, men har satt låga poäng just där det sprack. Det är en bedömningssport och det är en tjusning! Jag tar åt mig kommentarerna från alla domarna och tänker förbättra allt jag kan. Eftersom Jeanna också var där och tävlade så fick jag även äntligen chans att träffa på henne igen. Nu finns en plan upplagd för vintern och jag kan knappt vänta med att få sätta igång träningen ordentligt. Målen är styrda och på samma sätt som jag i år ville rida MSVB stadigt på 65% och uppåt höjer vi nu nivån en klass och målet blir alltså samma sak fast i MSVA. Ju högre kvalité vi har på allt i programmet, desto mer har man "råd" om något spricker.
 
Summa sumarum är jag SÅ GLAD och så stolt över tävlingsåret som har varit! Fantastiskt!!
 
 
 
 

Kul med nationell debut! Tyckte det var nyss ni debuterade msvb :p roligt att läsa dina tävlingsinlägg:)

Grattis till en jättefin säsong!

Håller med dej! Det är tur att du är så klok och vet att det inte gör så mycket att det blir tok ibland. Skönt att ni hade bra känsla :)

Eva

Haha jag vet hur det känns :). Har en 6-åring som går Msvb. Inte helt lätt att hålla styr på alla gånger men är klar för Msva nästa år ( efter några omgångar i Msvb :) ). Lycka till framöver




Kom ihåg mig?