På moln

Har precis landat framför datorn på jobbet, tänkte hinna skriva en rad nu under rasten. Gårdagens pass på Danne var SÅ bra, wow! Vi har nu börhjat hitta en lugnare takt i traven där han är lika aktiv och stor i traven, men utan att det upplevs som hastigt. Lugn och luftig, mer knän. Nu börjar ridhussäsongen dra ihop sig och detta var en av dom första passen inne på länge. Jag som trivs så på utebanan! Men om det torkar upp lite efter allt regn kan vi säkert få till några fler pass där ute innan vintern. Vår utebana är ju 20x60 vilket är kanon att träna programdelarna på, ridhuset däremot är lite mindre. Lite dumt när jag ska rida serierna på diagonalen, men övriga rörelser går att fixa utan problem. Man får rida lite tvärare slutor istället, vilket underlättar sen när man kommer ut på stor bana igen - så lätt det blir då! :)
 
Men åter till gårdagens pass. Började med galoppen med fokus att riktigt få igång den! Inte bli hastig men eftersom galoppen inte riktigt är i klass med traven söker jag mer luft och aktivitet i den. Lite piruettarbete - super. Mycket lugnare i takten nu och väntar när han vänder. Lite bytesjobb där jag mest fokuserade på att singelbytena skulle vara stora med så mycket gest som möjligt. En liten paus och travarbete med skolor, sedan ett spö i handen och lite tänk åt piaff. Flera riktigt bra tramp! Nu förstår han! Efter detta var han så i gasen att det inte var svårt att ta arbetet med passagen. Jösses! Ska filma så ni får se :D Nu är han mycket starkare i samlingen och har inte svårt att vara kvar i långsammare takt utan att tappa aktivitet. Tror aldrig han varit så luftig i passagen, duktiga kille!
 
Kan även skriva en stolt rad om Aval som idag longerats med sadel på i skritt, trav och galopp. Första gången i galopp och det gick alldeles utmärkt. Härligt jobbat även av lillebror.
 
 
 
 
 

Roligt att läsa att det går så bra med båda killarna!




Kom ihåg mig?