Första dagen i skolbänken

Ja idag satt jag i skolbänken igen för första gången på 3 år - vilken märklig känsla! Jag har alltså börjat en högskoleutbildning och kommer i slutändan (förhoppningsvis) att ta examen från personal- occh arbetslivsprogrammet om tre år. Spännande och jätteroligt. Har saknat att gå i en "klass", skriva anteckningar och sitta uppkrupen i soffan med näsan i skolböckerna. Dessutom är ju detta en utbildning som jag själv aktivt valt för att jag tror att den leder till ett arbete som kommer att passa mig (exempelvis personalchef, personalutvecklare, HR-chef). 
 
Detta hoppas jag också leda till en framtid som jag drömmer om. Nämligen ett fast "ordentligt" arbete på ca 80%, därmed vara ledig en hel/halvdag i veckan och på den dagen arbeta resterande 20% med det jag brinner för allra mest - hästarna. Jag vill gå c-tränarutbildningen och coacha elever att utveckla sina hästar till det allra bästa. Jag vill ta fram ekipage lika mycket som jag själv vill prestera. Detta är min framtidsdröm och något jag hoppas är en verklighet om några år. 
 
 

Låter toppenbra, Stort lycka till! :)

Heja dig Frida! 😃

Det låter fantastiskt! Hoppas allt går vägen för dig!

Du kan öva på mig och Esprit.. Vi ska ju starta fälttävlan nästa år så lär ju rida dressyr mer aktivt under vintern :)

Gud vad kul! Dock är väl kanske inte HR/Personalchef direkt ett 80% jobb utan snarare 120%... Min mamma arbetar som det på ett ganska stort företag och hon jobbat 8-18 i princip varje dag och är ofta bortrest. Bara en tanke :).

Kul, hoppas att du har hamnat rätt. Men du får nog svårt att jobba deltid inom de yrkena, det brukar vara 100% som gäller. Å andra sidan är du ju rätt driftig verkar det som så vill du ha träningar så klarar du det nog ändå :)

vad kul att du har landat i vad du vill och är pepp inför det osv!
Håller med Amanda tyvärr dock, HR chef är inget 80 procents jobb direkt.... ;) Än mindre får man öht ett sånt jobb och säger att man vill jobba 80 procent. Jag jobbar själv som HR och vet även utifrån mitt eget läge så det amanda skriver är sant rent universiellt typ haha ;) Men som sagt - grattis till dina drömmar oavsett :) Inte alla så om har sånt driv och konkreta planer så det är en stor bonus såklart!

Måste säga emot er här ovan. Min mamma är personalchef på ett företag med 40 anställda. Hon jobbar 80% för att hinna med sin hobby (som för övrigt är hundar, uppfödning av flat bland annat!) och det går alldeles utmärkt :) Beror på vad det är för företag helt enkelt.




Kom ihåg mig?