Ny vecka

Puh, det börjar verkligen komma ikapp att jag faktiskt går i skolan nu. Vilken lyx det är att jobba när man verkligen jobbar och sedan släpper mycket vid samma tidpunkt som man slutar. Går hem och har ingenting speciellt som ska göras. Nu finns det ständigt något arbete som ska skrivas, någon tenta som ska pluggas till. Men samtidigt, det är verkligen det här jag vill. Jag vill bli någonting vettigt, jag vill skapa karriär, jag vill så mycket. Många undrar, personal och arbetsliv? Personalvetare? Vad blir du? Jag kan säga att i min klass är vi ungefär 55 stycken och många kommer att arbeta med helt olika tjänster. En del kanske arbetar administrativt, andra rekryterar. Sedan finns det en del som kommer att arbeta med precis det jag vill nå, högt upp i linjen. Programmet jag går på examinerar människor som kliver rätt ut på arbetsmarknaden och söker chefstjänster. 
 
Nog om det, tänkte mest ge en update. Danny och jag tog oss an stormen idag och jobbade på utebanan. Jösses så det blåste! Men efter några dagar i ridhus insåg jag att om jag ska kunna bemästra denna häst utomhus på lördag (framridning ute, tävling inne) så måste vi ta oss i kragen och styra ut på banan. Det gick alldeles kalasbra. Piruetterna som blev lite stora och "ytliga" på tävlingen sist är nu riktigt centrerade och samlade. Detta får vi försöka hålla i! Traven super, ojoj. Red även linjerna i passage som dom ligger i U25 Grand Prix men minus piaffen och det var inga problem!! Tok så roligt. 
 
Nu laddar vi för helgens start i MSVB:2 och MSVA:1 i Vansbro :D
 
 

Jag har vänner som läst PA-programmet och sedan ångrat sig när de kommit ut i arbetslivet. Precis som du skriver kan man ofta komma rakt ut från skolan och få en chefstjänst MEN sedan kommer man inte längre, dvs det går inte att "klättra" så mycket efter det. Nu är det ju inte alla som vill det heller men det kan vara väl värt att tänka på, att man liksom hamnar på en funktion på ett företag som är stödjande så vill man vara med "där det händer" och jobbar med dynamiskt så är det inte rätt typ av utbildning/jobb. Men man läser ju många intressanta ämnen på linjen och det är väl ofta det som lockar (sociologi, beteendevetenskap, jurist, lite ekonomi osv) antar jag.

Märkligt resonemang Anna. Både IT, ekonomi och HR anses vara supportfunktioner men man får en otrolig inblick i företaget och förutom ledningen är det ekonomi och HR som ser vad som sker.

Inblick? Absolut. Något att säga till om? Nej. Möjlighet att klättra inom företaget via den karriärväg man valt? Oftast inte.

En chefstjänst direkt efter avslutad utbildning? DET låter mkt konstigt i mina öron.
Då får man nog ha en hel del tidigare arbetslivserfarenhet med i bagaget OCKSÅ eller så blir man en "mini-chef" på något miniföretag med 2 anställda. Man får ju betänka att en del inte ens är 24 år efter avslutad utbildning och att anställa en så ung chef utan erfarenhet har jag inte hört talas om- därmed inte sagt att det inte kan hända. Jag tycker bara att det låter konstigt.

Härligt att det känns så bra :)

Det står ju dock enbart att man kan gå ut och söka cheftjänster efteråt, Frida har ju faktiskt inte skrivit att man nödvändigtvis får den och heller inte att alla får just en cheftjänst.. Men jag vet många som kommer ut nyutbildade idag och får bra och högt uppsatta tjänster, så.. sålänge du trivs och tycker om det Frida - kör bara! Man ska ha mål och vilja sikta högt, det är det som motiverar en när det känns motigt.. Det bästa jag vet är målinriktade människor som siktar högt, visst kan man kanske få sig en törn ibland.. Men det är det värt i slutändan ändå tycker jag :)

Förövrigt måste jag bara säga att du passar jäkligt bra i din nya snygga frack! ;)

Kan inte du göra ett inlägg om hur du fixar Danny inför tävling? Vilka produkter du använder som t.ex schampo, pälsglans, om du oljar hovarna osv. Även vad du använder när du putsar sadel och träns? Skulle vara riktigt intressant! :)

Kan inte du göra ett inlägg om hur du fixar Danny inför tävling? Vilka produkter du använder som t.ex schampo, pälsglans, om du oljar hovarna osv. Även vad du använder när du putsar sadel och träns? Skulle vara riktigt intressant! :)

Hej, vilken otroligt din blogg du har! Bär gärna med i våran veckans blogg tävling:)




Kom ihåg mig?