Sadelpremiär

Många har undrat över Aval! Han lever och mår bra :D Går fortfarande på bete dygnet runt och fortsätter med sin semester lite till. Därför har vi inte ägnat honom så mycket tid "på stall" utan det kommer först när han kommer in på box igen. Dock är jag ledig idag och det är så fint och härligt väder, så jag tyckte att Aval kunde komma in från hagen en stund och träna på vuxenlivet. Han är den coolaste hästen jag vet, går från dom andra hästarna in i ett tomt stall och är helt obekymrad. Står lugnt och beskedligt på stallgången under tiden man pysslar på. 
 
Började i alla fall med att rykta och ha lite trevligt med honom för att sedan lägga på schabrak. Han har ju haft både tömgjord och täcke nu, så han är i alla fall van vid det. Sedan knäppte jag lös honom och höll honom i grimskaft istället (så han inte skulle sitta fast om han blev rädd), lade på sadeln utan att spänna någon gjord och så fick han fundera en stund på vad som försigick. Han såg inte ett dugg bekymrad ut och då tog jag av sadeln och så gick vi ut på stallplan. Samma procedur med sadel på, men den här gången drog jag åt gjorden litegrann. Frågade om han kunde gå eller om det kändes konstigt? Nää inga problem sa Aval och så promenerade vi runt stallet ett varv. Drog gjorden lite till och sedan ut på ridbanan där han fick skritta runt på lina. Vid denna punkt började jag nästan fundera på om någon hade smygtränat med sadel på honom, för jag hade fortfarande inte fått en endaste liten reaktion på att han ens märkt att det satt en sadel på honom? Smackade igång honom i trav och samma sak där, han travade på som vanligt utan en tendens till att fundera på det som satt på ryggen.
 
Så speciellt bekymrad över detta med sadel var han inte, hade säkert kunnat lina honom i galopp också men jag tänkte att nu tar vi ett steg i taget. Aval är den i särklass snällaste unghäst jag har träffat på, så lugn och cool i alla situationer. Helt olik Danny på det sättet att Aval alltid tar allting med ro, medan Danny hela tiden har "on-knappen" påslagen. 
 
 
 
 

Vacker häst :)

Fin blogg och fin häst! <3

Klicka gärna in på min och ställ en fråga så kan du vinna en länkning :)

Härligt när de är så avspända och okomplicerade! :)

vilken liten stjärna! Så otroligt vacker :)

Men wow! Häftigt att han är så cool! :D

Haha det är roligt det där med syskon. Min lilla är exakt likadan - bryr sig inte det minsta om vare sig sadel eller gjord eller trafik eller att vara själv eller vad det nu kan vara. Helt stencool. Och det kan man ju inte precis säga om storasyster haha

Men så snäll unghäst!

Åh vad duktig! :)

Sån duktig kille:) Litet tips vid sadelvänjning: jag sätter gärna en vanlig täckesgjord i resår runt sadeln i början, får de spelet och far runt så flaxar inte kåporna och skrämmer upp dem ytterligare:)




Kom ihåg mig?